Hlavní budova školy v Sosnowci

Historie 

 

Vysoká škola Humanitas v Sosnowci (Wyższa Szkola Humanitas  w Sosnowcu) byla založena 23. dubna 1997 Aleksandrem Dudkem, současným kancléřem školy. První bakalářský studijní program byl Řízení a správa, který o rok později doplnil studijní program Administrativa. Ke studiu tohoto oboru bylo již v roce 2000 přijato téměř 700 studentů a od roku 2005 se vyučuje i na navazující magisterské úrovni.

 

V roce 2005 byl akreditován další bakalářský studijní program Pedagogika, studium dávající kvalifikaci především pracovníkům s dětmi a mládeží, a v roce 2007 program Politologie.  O dva roky později rozšířila nabídku studijních programů Anglická filologie, určená překladatelům, učitelům, pracovníkům v diplomacii a cestovním ruchu. Ve stejném roce škola dostala povolení vést studium na prvním inženýrském programu – Ochrana životního prostředí. Studenti tohoto programu nabývají vědomosti z oblasti přírodních a technických věd, zemědělství, lesnictví a schopnost aplikovat je ve své profesi.

 

 

Nové studijní programy

 

Rok 2010 přinesl rozšíření nabídky bakalářských studijních programů o Historii a Sociologii a v tomto roce také VŠH jako jedna z mála neveřejných škol v Polsku získala oprávnění vyučovat na navazujícím magisterském stupni Žurnalistiku.  V roce 2011 bylo poprvé otevřeno magisterské studium na studijním programu Právo. Ve výuce Práva je na Vysoké škole Humanitas kladen důraz na vzdělávání v oblasti obchodního práva, ekonomie a právních aspektů řízení podniku. V roce 2013 VSH obdržela souhlas k otevření druhého magisterského programu studia Psychologie. V roce 2014 byl otevřen studijní program "Elektrokardiologie".

 

Vysoká škola Humanitas tak v současnosti nabízí 10 studijních programů, z toho šest magisterských, více než 50 specializací a cca pětapadesát oborů podiplomového studia.

 

 

Studijní oddělení v Sosnowci

 

 

Aula VŠ Humanitas v Sosnowci

  

 

Ocenění školy

 

V průběhu své existence získala Vysoká škola Humanitas řadu ocenění. Mimo jiné v roce 2010 se umístila na 6. místě v celostátním konkurzu Institutu práce a sociálních věcí „Škola přátelská zaměstnavatelům“, v roce 2011 získala certifikát Fondu rozvoje vzdělávání a vysokého školství „Škola lídrů“ a umístila se na 1. místě v celopolském rankingu „Gazety bankowej“.

 

V roce 2012 se škola umístila na 5. místě v celopolském rankingu „Dziennika Gazety Prawnej“ a získala odměnu 1 milion zlotých od Ministerstva vědy a vysokého školství za nejlepší program vzdělávání v oblasti žurnalistiky. V roce 2013 získala znovu certifikát „Škola lídrů“ a umístila se na 2. místě v celopolském žebříčku „Forum Samorządowego“ v oblasti  podiplomových studií, na 6. místě v Polsku v rankingu  „Dziennika Gazety Prawnej“ a získala odměnu 1 milion zlatých od Ministerstva vědy a vysokého školství za studijní program psychologie.

 

V roce 2014 se škola stala laureátem celopolského konkurzu „Vysoká škola roku 2014“, laureátem konkurzu „Vysoká škola přátelská rodičům“, umístila se na 2. místě v Polsku v rankingu „Forum Samorządowego“ v oblasti  podiplomových studií, na 4. místě v Polsku v rankingu „Dziennika Gazety Prawnej”.

 

V roce 2015 WSH získala druhé místo v rankingu podiplomových studií, stala se laureátem celopolského konkurzu „Vzdělávací zařízení roku 2015“ a finanční odměnu v  rámci ministerského programu „Batole na univerzitě“. V roce 2016 se WSH umístila na sedmém místě v rankingu deníku „Gazeta Prawna“.

 

 

 Oficiální webové stránky Vysoké školy Humanitas v Sosnowci

www.humanitas.edu.pl

 

 

 

 

 

 UNIVERSITAS HUMANITAS

Copyright ©2024 | Právní ustanovení

Kontaktní formulář






Všechny položky jsou povinné pro odesláni dotazu.

Česko-slovenská univerzita

Vysoká škola Humanitas v Sosnowci
Fakulta společenských studií Vsetín

Office365Virtual UniversityFacebook

HUNI Vysoká škola Humanitas