prof. RNDr. Jarmila Riegerová, CSc.

 

Antropoložka a kinantropoložka. Od roku 1968 pracovala na Univerzitě Palackého v Olomouci, v uplynulých letech i na Masarykově univerzitě v Brně. Garantovala výuku anatomie, funkční antropologie, ekologie člověka, kulturní antropologie  a rekondičních sportovních masáží. Na FTK UP vybudovala katedru funkční  antropologie a fyziologie. Má bohatou publikační činnost v české i zahraniční odborné literatuře, je autorkou a spoluautorkou monografií a učebních textů. Pravidelně se zúčastňuje domácích i zahraničních konferencí. Publikovala také dvě populární knihy věnované alternativním přístupům ke zdravému životnímu stylu.

 

 

 

prof. PhDr. Josef Oborný, Ph.D.

 

Vysokoškolské studium ukončil v r. 1973. V oboru filozofie habilitoval v roce 1988. Profesorem byl jmenován v r. 2010. Přednáší na Univerzitě Komenského a Vysoké škole humanitas - Fakultě společenských studií Vsetín. Publikoval několik monografií a desítky článků a studií z oblasti filozofie, dějin filozofického myšleni, filozofie výchovy, etiky sportu, metodiky výuky filozofie. Pravidelně se zúčastňuje domácích i zahraničních vědeckých konferencí, často je zván jako hlavní řečník Hobby: klasický maratónský běh (120 startů, nejlepší čas 2:54:22), haškologie.

 

 

 

doc. dott. Giuseppe Maiello, Ph.D.

 

Sociální a kulturní antropolog. Po vědeckém gymnáziu v Neapoli absolvoval magisterské studium v oboru Politické vědy (specializace Východní Evropa) na Univerzita degli studi di Napoli „L´Orientale“. Na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy pak ukončil doktorské studium Slovanské filologie (2003).  Je autorem nebo spoluautorem několika monografií, pravidelně publikuje v tuzemských i zahraničních odborných publikacích, sbornících z konferencí. Vystupuje na tuzemských i zahraničních konferencích. Mezi jeho zájmy patří i dějiny italské demoetnoantropologie se zvláštním zřetelem k neapolské i jihoitalské lidové kultuře.

 

 

 UNIVERSITAS HUMANITAS

Copyright ©2024 | Právní ustanovení

Kontaktní formulář






Všechny položky jsou povinné pro odesláni dotazu.

Česko-slovenská univerzita

Vysoká škola Humanitas v Sosnowci
Fakulta společenských studií Vsetín

Office365Virtual UniversityFacebook

HUNI Tváře fakulty